Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
30 Postów

(anitka17806)
Nowicjusz
aaa...
nie przesadzajmy może nie zacznę pisać tak jak "wy"...ale pośmiać się z tych głupot fajnie
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
L U D Z I S K A ... K O C H A N E

Zauważyłem właśnie nie chcąc , że przebywam na tej pięknej ziemi ...
Zwanej NORWEGIA = NORGE ...
Równo BITYCH PIĘĆ LAT... i jeden dzionek .
I tyleż to właśnie lat , autochtoni męczą się z moją Osobą i nijak , nie mogą Mnie nauczyć Ichnego języka ... co za wstyd z Ich strony ... !
Totalne lenistwo przejawiają w tej materii ...
Mało tego zadeklarowali się , że nauczą się szeleszczącego Polskiego , bym Tylko nie opuszczał ich pięknej Krainy ...
ECH ... jakich mam Miłych współpracowników ...

Pięć lat... intensywnego urlopowania ... jak przyjechałem do Norge to ważyłem niecałe 70 kilo w butach i kapeluszu , teraz z kolei ważę 100= STO kilo w bokserkach .
Tak bardzo wyczerpująca jest ta praca fizyczna .
W tym czasie zarobiłem trochę ponad Milion Koron / Prawie PÓŁ MILIONA złotych .../
I WSZYSTKO PRZEBALOWAŁEM ...
Na koncie bowiem mam tylko bieżącą gotówkę z ostatniej wypłaty...
Jednak jestem super zadowolonym Człowiekiem , oraz względnie szczęśliwym .

Z TEJ OKAZJI
...ŻYCZĘ WSZYSTKIM FORUMOWICZOM MIŁYCH I POGODNYCH DNI NA TEJ PIĘKNEJ NORWESKIEJ ZIEMI ...

Taki sobie
Gabriel
Zgłoś wpis
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...wzruszajace!
Zgłoś wpis
4 Posty
nfvghjfghjfg hgfhfhfghgf
(hfghfhfghgf)
Wiking
Dzień Dobry. Pomagam przy Legalnym prawo jezdzie W Kijowie. Wszystkie Kategorie ( ZaBrAnE / ZaTrZyMaNe / DuPlIkAtY ) ! BEZ ZALICZEK ! płatne przy odbiorze osobistym. wszystko organizuje
prawkoukraina@wp.pl /515-893-450
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
hfghfhfghgf napisał:
Wszystkie Kategorie ( ZaBrAnE / ZaTrZyMaNe / DuPlIkAtY ) ! BEZ ZALICZEK ! płatne przy odbiorze osobistym. wszystko organizuje

CIEKAWYM JESTEM PRZEOGROMNIE , JAK TAKOWA IMPREZA JEST...KOSZTOWNA...!? .

Oraz mniej ciekawym jestem , jak to ma się do naszego Polskiego Prawa Drogowego...? .

Niemniej ,
jak Ktoś już to przerabiał , to może się podzieli informacjami...
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
NORMALNIE ...SZAŁ...JAJ...

BEZ !!!... ZAKWITŁ , NA MOJEJ WIOSKOWEJ ULICY... !!!

Kakofonia zapachów .... biały i.... PURPUROWY ...właśnie ...

Zawsze jak zaczyna kwitnąć a zwłaszcza po deszczu , jak się robi bardzo ciepło , to na całej ulicy PACHNIE ...!...PACHNIE...!... PACHNIE...!... BZEM ...!!! .

I nawet jak jest już w wazonie i uschnie , to nadal pachnie jak się wazonem ruszy ...

Najwyższy czas wymienić ... ten zeszłoroczny na świeży ...
Zgłoś wpis
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
hfghfhfghgf napisał:
Dzień Dobry. Pomagam przy Legalnym prawo jezdzie W Kijowie. Wszystkie Kategorie ( ZaBrAnE / ZaTrZyMaNe / DuPlIkAtY ) ! BEZ ZALICZEK ! płatne przy odbiorze osobistym. wszystko organizuje

Moze tak przy legalnym "prawie jazdy". Jezeli takie same bledy beda w tym legalnym "prowojezdzie", zycze powodzenia przy pierwszym "kontrolu" (!) drogowym...
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Veileder napisał:Moze tak przy legalnym "prawie jazdy". Jezeli takie same bledy beda w tym legalnym "prowojezdzie", zycze powodzenia przy pierwszym "kontrolu" (!) drogowym...
EJ...hej...
a nie zastanowiłeś się czasem ... ,że może to pisze nie Polak a Ukrainiec który przetłumaczył to zdanie przez Translator ... ewentualnie jest tak długo na Ukrainie , że ma już naleciałości ...
Łatwo jest zwracać Komuś Uwagę w sprawie danej pisowni ... trudniej jest się zastanowić nad przyczyną .
P.s.
Faktem jest niezaprzeczalnym , że i Ja sam nieraz sobie używam nad niektórymi tekstami ,
jednak przeważnie tyczy się to osób z Marginesu ..."jestem Inżynier ...Magister..."
Zgłoś wpis
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Veileder napisał:Moze tak przy legalnym "prawie jazdy". Jezeli takie same bledy beda w tym legalnym "prowojezdzie", zycze powodzenia przy pierwszym "kontrolu" (!) drogowym...
EJ...hej...
a nie zastanowiłeś się czasem ... ,że może to pisze nie Polak a Ukrainiec który przetłumaczył to zdanie przez Translator ... ewentualnie jest tak długo na Ukrainie , że ma już naleciałości ...
Łatwo jest zwracać Komuś Uwagę w sprawie danej pisowni ... trudniej jest się zastanowić nad przyczyną .
P.s.
Faktem jest niezaprzeczalnym , że i Ja sam nieraz sobie używam nad niektórymi tekstami ,
jednak przeważnie tyczy się to osób z Marginesu ..."jestem Inżynier ...Magister..."

Nr telefonu polski, mail polski, traslator tez by chyba tego tak nie przetlumaczyl. Nie czepiam sie bledow, jezeli chodzi o osoby "prywatne". Natomiast jestem bezlitosny wobec jednej z dziennikarek/reporterek MN, ktorej artykuly pelna sa bledow rzeczowych i jezykowych. Podobnie w tym wypadku: jest to ogloszenie komercyjne. Jezeli pisze sie cos, na czym posrednio lub bezposrednio mamy zamiar zarobic, mysle ze warto zadac sobie trud dokladnej korekty tekstu.

"Przeplatanka" duzych i malych liter w jednym slowie pozwala sie domyslec, ze autor przyzwyczajony jest to stosowania internetowych trickow, aby zmylic wyszukiwarki, tak jak pisanie pr0n, zamiast wiadomo czego...

Przynajmniej jesli chodzi o mnie, ma to negatywny wplyw na wiarygodnosc autora, a co za tym idzie, oferowanej uslugi.

PS. Spotkalem sie poza tym nawet wsrod swoich znajomych z mlodszego pokolenia z problemami z odmiana rzeczownika "prawo jazdy". Nie rozumiem, na czym polega trudnosc...
Zgłoś wpis
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Veileder napisał:
gabriel napisał:
Veileder napisał:drogowym...
EJ...hej...

PS. Spotkalem sie poza tym nawet wsrod swoich znajomych z mlodszego pokolenia z problemami z odmiana rzeczownika "prawo jazdy". Nie rozumiem, na czym polega trudnosc...

Może zamiast odmieniać trudne słowo z "błentem" pisać taką regułkę :

"dokument uprawniający do kierowania pojazdem samochodowym o dopuszczalnej masie całkowitej nie przekraczającej 3,5 ton z wyjątkiem autobusu lub motocykla oraz takim pojazdem z przyczepą o dopuszczalnej masie całkowitej nie przekraczającej masy własnej pojazdu ciągnącego, o ile łączna dopuszczalna masacałkowita tych pojazdów nie przekroczy 3,5 ton, a także ciągnikiem rolniczym i pojazdem wolnobieżnym."

Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok